:: The New Passion ::

Saturday, December 27, 2008
Setelah mengharungi peristiwa suka dan duka pada semester lalu, saya menyemai azam yang tinggi untuk pulang ke UTM pada esok hari. Bagi saya, sepanjang semester lalu adalah semester yang paling mencabar. Ia mencabar saya terutamanya dari segi mental dan rohani. Salah satu kesannya, keputusan peperiksaan yang paling buruk pernah saya perolehi sepanjang menuntut ilmu di UTM. Namun, saya berazam, kesilapan lalu tidak akan berulang lagi. Saya berharap dapat menghadapi segala rintangan dan dugaan dengan penuh kesabaran dan menangani masalah dengan bijak.

Salah satu cabaran pada semester hadapan adalah , sudah tentu, pelajaran yang semakin mencabar. Ini memerlukan usaha yang lebih gigih dalam usaha mendapatkan keputusan yang cemerlang.Namun apa yang paling penting di sebalik keputusan yang cemerlang adalah keberkatan ilmu! Tumpuan juga diberikan pada program SPE-UTM, S-SPEC 2009. Saya sekali lagi diberi kepercayaan untuk menyertai program ini di bawah Unit Program sebgai pembantu multimedia.

Semoga semester lalu memberikan saya pengajaran supaya lebih berusaha ke arah yang lebih baik dan mengajar saya untuk menjadi insan yang lebih matang. Mana tidaknya, Februari akan datang, akan memasuki umur 22 tahun. Juga sudah tua kerana sudah 'naik pangkat' menjadi pak cik! Sudah tiba masanya untuk menjadi insan yang lebih dewasa. Saya juga mendoakan kepada semua rakan, teman, dan sahabat walau di mana saja kalian berada agar mendapat kejayaan yang cemerlang di dunia dan akhirat...SK

2 comments:

  1. .:dura:. said...:

    selamat thn baru..
    go!!fir!!go!!!
    semoga success....
    jadikan pengalaman lalu sebagai satu titik tolak utk menjadi insan yg lebih matang dan berdaya saing..